Smart Fitness Online

3 redenen waarom je Smart Fitness Online zou moeten gebruiken

3 redenen waarom je Smart Fitness Online zou moeten gebruiken

Het toepassen van een gezonde levensstijl van tegenwoordig kan een hele uitdaging zijn, toch? Iedereen is bezig, studeren of werken – wanneer ze niet allebei tegelijk doen (oei!). Het enige dat we meer lijken te doen, is zitten: sinds de jaren 50 zijn sedentaire banen met 83% toegenomen, terwijl minder dan 20% van de banen tegenwoordig als fysiek actief wordt beschouwd. En dat is niet echt gezond: het is geen nieuws dat lichamelijke inactiviteit slecht is voor het menselijk lichaam. Het is in verband gebracht met hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes en hoge bloeddruk.

“Daar heb ik allemaal geen last van”, zou je kunnen denken. Natuurlijk. Niet iedereen is inactief tot het punt van zwaarlijvig zijn of ernstige gezondheidsproblemen. Maar we moeten toegeven dat proberen onszelf fit te houden een enorme stap is die ons zal helpen voorkomen dat we op dit punt komen – en wie weet worden we zelfs fysiek jonger. Je zou ook kunnen zeggen: “Ah, het is niet mijn schuld, ik heb geen tijd” of “ik heb geen geld om te betalen voor een sportschool of een personal trainer”. Nou, laat me je vertellen, je hebt niet veel geld of tijd nodig om fit te worden.

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende soorten technologie ontstaan om ons te helpen bij te blijven met fitness. Apps zijn de populairste technologische tool geworden die mensen gebruiken om een fitte levensstijl te bereiken. Waarom? Wel, denk er eens over na. Waar je ook bent, met behulp van een smartphone kun je aan je conditie werken. Om die reden, en nog veel meer, hebben trends in mobiele gezondheidsschattingen geschat dat meer dan 3,4 miljard smartphonegebruikers wereldwijd tegen het einde van 2018 op zijn minst een soort van gezondheidszorg-app gebruiken.

3 redenen waarom je Smart Fitness Online moet gebruiken

Fitness-apps veroveren mensen over de hele wereld en dat is niet voor niets. Er zijn veel voordelen die fitness-apps bieden aan het leven van mensen. Studies hebben aangetoond dat een fitness-app gedragsveranderingstechnieken gebruikt en dat ze dus het potentieel hebben om betrokkenheid bij fysieke activiteit effectief te bevorderen. Blijf bij me en ik zal je meer vertellen over hun geheimen.

1. Smart Fitness Online helpt je bij het volgen van je voortgang

Als je aan je conditie wilt werken, moet je een voortgangsregistratie uitvoeren. Anders weet je nooit of en wanneer je je doelen bereikt. Je kunt jezelf beperken tot een keer per week wegen, of je kunt alles bijhouden: stappen per dag, verbrande calorieën, trainingsgewichten en herhalingen, je hartslag, de maat van je rechter biceps …

Maar waarom zou je je voortgang volgen? En waarom zou je het doen met Smart Fitness Online?

Het is simpel: er is niets beters voor je motivatie dan te weten dat je vordert, toch? Om te weten dat al die moeite die je erin steekt zijn vruchten afwerpt! En met Smart Fitness Online wordt het bijhuden van je voortgang eenvoudiger, sneller en leuker.

Smart Fitness Online laat je je voortgang zien door grafieken. Het visualiseren van je voortgang in een grafiek maakt veel dingen duidelijker: hoe lang het duurt om je doelen te bereiken, welke weken je goed hebt gedaan, enzovoort. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de manier waarop gegevens aan ons worden gepresenteerd invloed heeft op hoe zinvol we die informatie vinden. Een andere studie over de kracht van afbeeldingen toonde aan dat visuals meer motiverend zijn dan tekst voor gedragsverandering. Dus door Smart Fitness Online te gebruiken, is onze eigen vooruitgang niet alleen zinvoller voor ons, maar meer motiverend.

TIP: Als je het bijhouden van de voortgang nog eenvoudiger wilt maken voor jezelf, gebruik dan wearables als een polsbandje of riemclip.

2. Bespaar tijd en train efficiënter

Smart Fitness Online kan je helpen tijd te besparen en efficiënter te worden in je trainingen. Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Met Smart Fitness Online op je mobiel is de sportschool altijd bij je. Als het buiten stormt, blijf dan gewoon thuis en train in je pyjama. Doe een training van 15 minuten in de ochtend voordat je naar je werk gaat. Smart Fitness Online geeft je veel vrijheid om te kiezen wanneer en hoe je aan je gezondheid wilt werken. En geeft je instructies over de juiste vorm en techniek, door middel van afbeeldingen of animaties, zodat je je tijd niet verspilt aan inefficiënte oefeningen – of het herstellen van onnodige verwondingen.

Smart Fitness Online is ook een bron voor trainingsinspiratie. Het biedt toegang tot grote databases met trainingen en oefeningen, wat betekent dat je je nooit zult vervelen.

Weet je nog dat ik je zei dat je niet naar de sportschool hoefde te gaan? Je opent gewoon je fitness-app en zoekt thuistrainingen die geen apparatuur nodig hebben of die je kunt uitvoeren met het gebruik van meubels, zoals de ondersteuning van een stoel. Trainen wordt niet handiger dan dat.

3. Boost je motivatie

Motivatie is essentieel en dit is waar Smart Fitness Online echt schijnt. Bekende motivatieboosters in fitness-apps zijn virtuele uitdagingen en online communities. Ze bieden beloningen en gezelschap, en motiveren je op weg naar een fit lichaam.

Trainen kan moeilijk zijn als je alleen bezig bent. Maar wanneer je verbonden bent met andere mensen die dezelfde doelen delen, zul je je niet zo eenzaam voelen in dit gevecht. Fitness-apps kunnen je de mogelijkheid bieden om met mensen samen te werken om uitdagingen aan te gaan. Motiveer elkaar!

Met community’s kun je ook contact opnemen met meer ervaren mensen van wie je veel waardevolle tips en advies kunt krijgen. Studies hebben aangetoond dat rolmodellen, deze mensen die succesvol fitnessgedrag vertonen, andere mensen kunnen beïnvloeden die proberen fit te zijn. Dat is wanneer mensen leren om nieuw gedrag te vertonen door te worden blootgesteld aan andere mensen of media die dit gedrag vertonen. Dus, ja, het contact met effectieve mensen kan je ook helpen om fit te worden.

Een andere motivatiebooster is de optie die Smart Fitness Online je geeft om je prestaties met anderen te delen. Sommige apps geven je de mogelijkheid om het eerbetoon dat je hebt te plaatsen voor het voltooien van die moeilijke uitdaging voor sociale media, of de optie om je voltooide trainingen te delen. Deel je prestaties, krijg je “likes” en wees er trots op! Sociale relaties blijven immers een belangrijke factor in ons leven, en of we sociale goedkeuring krijgen, is van invloed op hoe we ons voelen over onze prestaties.

Conclusie

Er zijn veel redenen om Smart Fitness Online te gebruiken. Wanneer je wilt trainen, waar je ook bent, kun je de nodige informatie krijgen om een snelle training te kunnen doen. Met virtuele uitdagingen, voortgangsregistratie, video-inspiratie en beloningen kun je jezelf motiveren en van oefeningen iets leuks maken. Als je nog geen tijd had om naar de sportschool te gaan, nu weet je dat je altijd gewoon kunt inloggen op een app en beginnen te bewegen! Op deze manier kun je beginnen met oefeningen met instructies, motivatie, beloningen, voortgangsregistratie en nog veel meer opties die je fitnessleven zullen veranderen.